Ik geloof dat we het nu wel gehad hebben met de kinderziektes oplossen van deze website. Dat is een normale gang van zaken: je installeert je webserver met alles erop en eraan en daarna zet je het naar je hand. Het laatste punt was het hebben van zogenaamde schone url’s. Dus iets als www.bitstogo.nl/raspberry in plaats van www.bitstogo.nl/?p235 (als voorbeeld). Dit kan/moet je instellen in het WordPress Dashboard (de achterkant van de site zeg maar). Het werkte echter niet zoals gehoopt dus wederom maar eens verder gekeken op internet om dit op te lossen.

Geleerd van het vorige topic verdachten we de NGINX webserver ervan dat deze het niet helemaal lekker afhandelde. Dat was eigenlijk ook het geval bij een eerdere installatie alleen toen hebben we het zo gelaten. Nu, met een domeinnaam eindigend op .nl kun je het niet meer maken om zo aan te komen dus maar even aan de slag.

cd /etc/nginx/sites-available
ls
sudo nano default

En voeg try_files $uri $uri/ /index.php?$args; toe aan het servergedeelte. Vergeet niet de boel opnieuw op te starten (dan worden de nieuwe waarden opnieuw ingelezen/gebruikt). Pas daarna je permalinks in WordPress aan en het werkt.

location / {
#First attempt to serve request as file, then
#as directory, then fall back to displaying a 404.
#try_files $uri $uri/ =404;
try_files $uri $uri/ /index.php?$args;
}

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *